Bahnivou stopou okolo Silůvek: zápis, fotky, výsledky

Letos jsme se už podruhé (spolu s Vlčaty a Vyrionami) zúčastnili již pár desítek let (konkrétně tří a šesti desetin desítek let) trvajícího tradičního závodu v Silůvkách, což je malé městečko na jihozápad od Brna, které však žije bohatým kulturně-skautským životem, živeným podhoubím silné junácké a foglarovské tradice. Letošní brzký sraz však nebyl ani trochu zbytečností, neboť vše odsýpalo, jak jen to bylo možné v tělocvičně narvané pohybu chtivých závodníků. Bylo jich více než minulý rok. Fronta před tvárnicemi s tradičním čajem s rumovou trestí se sice začala utvářet brzy po příchodu účastníků, avšak byla dlouhá. Mezitím se ostatní členové, nečekající ve frontě, bavili buďto hrami s gymnastickými míči, deskovkami nebo blbnutím chaotického a nepopsatelného charakteru.

Trať samotná letos změnila název tohoto zápisu. Ne že bychom to při pohledu ven nečekali, ale ještě před pár dny dle slov místních prý byla na vrstvě bahna vrstva poprašku. Když doběhly první Vlčata a Světlušky, zabahněni od šešulek hlavy až po špičku paty (včetně obličejů), potvrdilo to naše dedukce. A trať byla vpravdě čvachtavá, bahnitá, sychravá, ale krásná a velmi náročná, podstatně delší než minulý rok. Úkoly byly v podobném (někdy stejném) stylu, nechyběly edukativní prvky, buzoloidní složky, zručnostní překážky (hlavně ta, kterou jsem soukromě nazval "Míčkové peklo"), silové výzvy (nejen v podobě neustálého běhání do kopce, ale i táhnutí se s uříznutým Otesánkem). Počasí se oproti prvotnímu zdání na srazu naprosto obrátilo, vykouklo slunce, vítr rozehnal mračný plášť na pouhé hadříky a byl z toho orientační běh (pro někoho procházka) zalesněnou, prosvícenou zahradou. Krása (snad i pro Gibbse, který se vyválel v bahně, jestli jsem správně počítal, 68 krát, a znehodnotil tak můj pokus naskenovat si mapu kontrol).

A jak to letos dopadlo? Inu, jakožto příslušník oddílu Traperů jsem si letos rychle zapsal první tři místa našich členů, nutno ovšem podotknout, že všechny první příčky opět obsadili naši borci. Dech mi letos zcela vyrazila osvědčená dvojice Vojta a Smíšek, kteří ještě minulý rok závodili v nižší kategorii, letos však již přešli pod 7. a 8. třídu chlapců a rovnou ji takto na první pokus pokořili a předběhli i mnohem starší hochy. Druhé místo obsadila dvojice Chepru a Dingo, třetí byli Hagin s Dvalinem. Pro kompletní výsledky se pokusím vložit na stránky letošní výsledky, vypracované organizátorem soutěže.

V závěru snad nezbývá než velmi poděkovat skautskému oddílu Sokolík Silůvky a Tělocvičné jednotě Sokol Silůvky za výborný závod, zvláštní dík patří zejména hlavnímu organizátorovi Očovi.

 

Odkazy na fotogalerie:

 

http://sokolik.siluvky.cz/fotokronika/2015-01-10-zimni-stopou-okolo-siluvek

http://nakolisku.net/foto/20150110_-_zimni_stopou_okolo_siluvek

http://www.vyriony.org/domains/vyriony.org/index.php/nggallery/zimni-stopa-okolo-siluvek-2015/zimni-stopa-okolo-siluvek?page_id=33

 

Kompletní výsledky: dvojice, kategorie, časy, umístění:

Zimni_stopa_ 2015