Ohňovo-udicí výprava Traperů 22. – 23. března 2014

Sraz: 8.35 na Hlavním nádraží pod hodinami.
Návrat: 17.00 tamtéž vlakem od Blanska (přijíždí do Brna v 16.59).
Cena: 100,- Kč.

S sebou: svačinu, oběd a pití na sobotu, na sobotní večeři pak cokoliv, co si bude chtít každý z vás vyudit: klobásu, buřt, párky, sýr, k čemuž si vemte dostatečné množství libovolného pečiva. Na nedělní snídani buchtu, na oběd čínskou polívku (nebo dvě, záleží, kolik sníte), oplatek a ovoce na svačinu. Dále pak vybavení na dvoudenní výpravu, nezapomeňte karimatku a „ohňové vybavení“, tzn. sirky zabezpečené proti vlhku, březovou kůru, své soupravy pro rozdělávání ohně ve vlhku, které jste tvořili se Sokolem na minulé Ohňové výpravě, apod. Nepovoleny jsou podpalovače chemického rázu.

Na družinu: motouz provázku (nejlépe nějakého přírodního konopného, ne takového, který se při vyšších teplotách taví, budeme jej používat na navazování pochutin do udírny). Vydry vezmou hořčici, Bobři kečup.

Zima nehrozí, spíme v chatě, kterou lze velmi snadno vytopit, při hezkém počasí lze samozřejmě spát i venku, proto doporučujeme teplé oblečení.

V této výpravě se pojí dvě oddílové tradice, tj. Udicí výprava na chatě u Hořic a Ohňová výprava; opět vyzkoušíme své dovednosti při přípravě zdravých pochutin, konzervovaných a dochucených kouřem z poctivého bukového dřeva, ale hlavně se ukáže, zda se současnému Ohnivci podaří obhájit svou pozici...

Pokud někdo z Vás nejede na výpravu, informujte o tom Barta (honzaczech@atlas.cz).