Škola dvou nebí – Tábor 2016

Tak nám v neděli začal další tábor. Zde je pár prvních dojmů, které jsem si přivezl do Brna. Nyní sedíce za počítačem v práci, bych vám je rád předal.

Cesta pro kluky byla krušná, neboť na trati se stala dopravní nehoda, a tak Trapeři a Vlčata přijeli s víc jak dvou hodinovým zpožděním. I když se to nezdálo, byli všichni kluci do večera pod střechou a zabydlení – a to i díky pomoci stavěčů na předtáborové brigádě. Jen někteří Trapeři si nestačili dodělat postele a tak museli spát první noc v týpí ještě na zemi. Naštěstí počasí nám více než přálo.

Velkou neznámou vždy bývá o čem každý tábor vždy bude. Pokud jste nabyli dojmu, že bude námořnický, tak jen ze začátku. Ihned po příjezdu totiž naše loď ztroskotala u japonských břehů a řízením osudu jsou teď kluci ve škole pro nastávající samuraje. Školu vlastní slavný samuraj daimjó – Masamoto Takesumi a ač jsme pouzí gaidžin (cizinci), umožnil nám nastoupit bušidó – cestu válečníka v jeho škole, která nese název Niten Iči Rjú, neboli Škola dvou nebí.

Ostatně pár fotek naleznete pod článkem.