Mongolsko 2007

Fotoalba z celého tábora doplněná o drobné komentáře.

Stránky věnované táboru: http://tabor2007.vlcata.org/.


Brigáda na tábořišti – Letošní brigáda na tábořišti se obešla bez větších komplikací v podobě utopených aut a podobně. Navíc díky tomu, že nám zmizelo seno, ubyla nejnáročnější část práce.

Příjezd Traperů a Vlčat – V neděli odpoledne až večer na tábořište přijeli Trapeři a po nich Vlčata. Zatímco Trapeři si postavili týpí, Vlčata stany začala stavět až zítra a první noc strávila ve sněmovním týpí.

Stavba tábora – Druhý den tábora Trapeři dokončili táborové stavby a Vlčata si postavila stany. Zatím neprší, teplota snesitelná.

Téměř hotový tábor – Dnes ráno se naskytla mimořádná příležitost vyfotit tábor bez dětí, které vyrazily na jednodenní výpravu do okolí tábora. Ten je již téměř hotový a poslední, co zbývá, je výzdoba. Kromě staveb tábora je na fotografiích zachyceno několik interiérů. Jak vidíte, někteří zvládají úklid lépe, jiní hůře, ale vzhledem k faktu, že odcházeli na výpravu, tak stav stanu nepatří k nijak hrozným.

Smrt Čingischánova otce – Ráno neznámý tatar zavraždil náčelníka vesnice. Podle tradice s násilnou smrtí náčelníka zemře duch vesnice a obyvatelé se musí připojit k jiné vesnici.

Příprava nové vesnice – Zatímco obyvatelé Čingischánovy vesnice vyrazili hledat dary, aby byli do nové vesnice přijati, vesnice se připravila na přijetí nových obyvatel.

Přijetí v nové osadě – Obstarávání darů nebylo zrovna nejjednodušší, ale nakonec se vyplatilo. První reakce byly zamítavé, ale poté, co byly předloženy dary jako dračí vejce nebo ohnivý kámen, jsme byli přijati. Jak se ukázalo, vesnice nemá náčelníka a soutěží o náčelnictví dvě rodiny. Zatím byly veškeré snahy neúspěšné.

Bouřka – První prověření kvality táborových staveb proběhlo v úterý večer, kdy přišla celkem intenzivní bouřka. Pršelo celou noc. Ráno bylo sice místy na louce mokro, ale přežili jsme bez škod.

Snídaně po dešti – Dnes na snídani byl chleba s marmeládou a čaj. Zatím jsme z velké části suší, bohužel jedinou škodou byla meteostanice, která v noci zmokla. Po vysušení ukázala 97% vlhkost a 12 stupňů Celsia.

Večerní sněm – Večerní sněm, poprvé v tradičním oblečení naší vesnice.

Naši nejlepší – I v Mongolsku měli výstavku nejlepších pracovníků.

Večerní žně – Pokud se na Lásenici večer podaří počasí, respektive západ slunce, nastávají přítomným fotografům žně. Jedny takové byly večer před táborovým ohněm.

Táborový oheň – Večer se konal první táborový oheň. Jak řekl Gabo, věnoval se minulosti, přítomnosti i budoucnosti.

Oheň pro náročné – Ne každý pohled na táborový oheň musí být ostrý.

Život na táboře – Fotky od Jeffiho.

Na koních – Fotografie z nácviku jízdy na koních.

Hra – Fotky jedné z her, při které byli kluci pro ztížení vzájemně spojeni.

Baseball – Hned po fotbale je nejoblíbenějším večerním sportem baseball. I když hrajeme tak trochu podle vlastních pravidel, takže to s opravdovým baseballem nemá moc společnýho.


Hra

Dentální hygiena – Dentální hygiena je důležitá věc, zde je pár záběrů, jak si čistíme zoubky.

Na mongolské svatbě I – Bohatýr Temüdžin si konečně za naší asistence našel nevěstu z královského rodu, a tak se mohl prohlásit Čingischánem.

Noční život – Noční život na táboře je trošku jiný než v Brně. Včera byla úplně čistá obloha, ale hvězdičky vyfotit moc nejdou.

Brambory – Ráno bylo potreba naškrábat brambory, čehož se ujali téměř všichni přítomní.

Táborový život – Není nad odpočinek po perném dopoledni. Vzhledem k teplotám (15. 7. bylo maximum ve stínu 35 stupňů) je tento odpočinek potřebný a náročný. Nejlepší je přecíst si něco napínavého.

Mongolská olympiáda – Odpoledne zavládl na táboře sportovní duch. Fotografie z některých mongolských sportů si můžete nyní prohlédnout.

Tábor za slunečného počasí – Awasinovy fotografie s filtrem.

Na koních II – Další fotografie z jízdy na koních, tentokrát od Awasina.

Večer na táboře – Tři večerní fotografie.

Jedeme na nákup – Fotografie z jídelny při vysvětlování hry a jízda Vlčat na nákup do Lásenice.

Ve stanech – Pohled do stanů Vlčat i s jejich obyvateli.

Vodní bitva podle Shortyho – Shortyho pohled na vodní bitvu.

Vodní bitva podle Barta – Druhým fotografem vodní bytvi byl Bart. Jeho fotografie si můžete prohlédnout v tomto albu.

Tábor očima Barta – Bartův pohled na tábor. Vzhledem k časovým možnostem byla provedena jen základní selekce a to ještě ne autorem. Proto může album obsahovat ne zrovna optimální fotky.

Tábor očima Shortyho – Shortyho pohled na tábor. Vzhledem k časovým možnostem byla provedena jen základní selekce a to ještě ne autorem. Proto může album obsahovat ne zrovna optimální fotky.