Závěrečná vodácká výprava Trapeři 18.- 19.6. 2022

Tradiční splutí řeky na závěr oddílového roku.

Tentokráte pojedeme Dyji v úseku Znojmo- Hrádek. Při prvním pokusu v roce 2020 nám počasí nepřálo a splutí jsme nedokončili.

Více informací najdete níže:

Řeka Dyje se splouvá v úseku ze Znojma do Hrádku (vodácké tábořiště). Jedná se o mírně tekoucí vodu vhodnou i pro začátečníky. Jezy které jsou na cestě v úseku do Krhovic jsou  vybavené dřevěnými šupnami pro bezpečné překonání jezu. Vysoký jez v Krhovicích se přenáší po vybudovaných schodech.

Lodě budeme mít půjčené ve vodáckém centru ve Znojmě, včetně vest a barelů. Pojedeme na plastových kánoích Vydra a Samba.

Na výpravu je nutné se přihlásit do neděle 12.6.! Využijte formulář, odkaz najdete dole pod propozicemi.

Sraz: sobota 18.6. 2022 v 7:40 pod hodinama na Hl.N.

Návrat: v neděli 17:25 na ÚAN Zvonařka autobusem z Hevlína

Cena: 800,-

Jídlo: Svačina a oběd z domu, špekáček nebo něco k opečení na sobotní večeři, 4 krajíce chleba, buchty na snídani, oplate, jablko

S sebou: Spacák, karimatka (popř. hamaka), láhev na pití (min 1 litr),náhradní oblečení(1spodky, 1ponožky, triko, triko dl. rukáv), plavky, čepice nebo šátek kvůli slunci, pláštěnka nebo nepromok. větrovka. Menší ručník. Obutí: pohorky nechte doma! Lepší je vzít lehké tenisky a nějaké přezutí do lodě (sandály, boty do vody nebo neoprenové boty...). Taktéž nebude potřeba ešus. Snažte se množství věcí minimalizovat, velký batoh se hůř vejde do lodi. Bude se hodit i repelent proti komárům.

Speciální vybavení: Součástí vypůjčených lodí jsou i sudy na věci. přesto doporučuji sbalit spacák a náhradní oblečení nepromokavě (pevný plast sáček uzavřený gumičkou nebo vodácký pytel apod…) Plovací vesty jsou součástí vypůjčených člunů a bude ji mít samozřejmě každý.

Přihlašovací formulář:

https://forms.gle/U9vBqihbWFkfzVYH8

Pro případné dotazy se obracejte na Sokola.