COVID informace k táborům 2021

Vážení rodiče,

byť už je dost jisté, že (oba) tábory proběhnou, stále ještě nejsou od ministerstva jasné podmínky, za kterých se budou muset uskutečnit. V tomto příspěvku bychom vás rádi  seznámili s možnými omezeními, abyste s tím mohli počítat.

1) Je (velice) pravděpodobné, že bude vyžadován negativní PCR test jako podmínka pro účast na táboře.

Stát, alespoň dle posledních vyjádření, umožní nechat si proplatit pojišťovnou 2 PCR testy za měsíc. Junák tedy doporučuje,  abyste si jednu tuto možnost schovali na týden před táborem. (A dopředu se objednali.) Negativní výsledek PCR testu bude možná vyžadován spolu s ostatní dokumentací na srazu.

2) Je možné, že budou platit podobná pravidla jako na schůzkách, tedy pouze vykázání bezinfekčnosti různými způsoby (viz příspěvěk).

Kromě toho platí, že pokud účastník tábora může prokázat prodělání nemoci covid-19 v uplynulých 180 dnech, nebo potvzení o dokončení očkování, tak se na něho výše jmenovaná pravidla nevztahují (i v bodu 1).

3) Je možné, že omezení nebudou žádná, ale to je asi nejméně pravděpodobné.

Samozřejmě platí, že v případě jakýchkoliv problémů pište jednotlivým táborovým vedoucím. Rozhodně nehceme nikomu bránit v účasti na táboře.

Za středisko,

Rolf